Muziekgeschiedenis in Voorbeelden

Componist/Auteur
Otto Hamburg
UItgeverij
HET SPECTRUM
Artikelsoort
Boek

In navolging van enige kostbare buitenlandse uitgaven heeft de samensteller van deze muziekgeschiedenis in voorbeelden een bloemlezing van volledige korte stukken of uitvoerige fragmenten onder het bereik van iedere belangstellende gebracht. Na een enkel voorbeeld van de schaarse restanten uit de Griekse oudheid volgen het gregoriaans en de meerstemmige vocale en instrumentale muziek, die door de Middeleeuwen heen tot de Renaissance een geleidelijke ontwikkeling doormaakt. De selectie van werken loopt rond het jaar 1800.

Men treft veel beroemde namen in deze anthologie aan, van Adam de la Halle tot Palestrina, en verder via Schütz en Buxtehude tot Stamitz. Tussendoor vindt men ook specimena van minder bekende, maar toch belangwekkende composities, zoals een madrigaal van de Nederlander Cornelis Schuyt (16de-17de eeuw), een Intrade voor blazers van Pezel (17de eeuw) of een kamerduet van Steffani (17de-18de eeuw).

VAn de bekendste componisten uit de periode omstreeks 1800 (Bach, Haendel, Haydn, Mozart, Beethoven) zijn geen voorbeelden opgenomen: hun werk is gemakkelijk toegankelijk via allerlei partituuruitgaven.

€ 13,50
Aantal
In voorraad
Voorraadstatus per winkel
Antwerpen Beschikbaar
Leuven 1 à 2 werkdagen

04037
9789027428707