De Vogel en de Componist
search
  • De Vogel en de Componist

De Vogel en de Componist

Componist/Auteur
Fernand Rochette
UItgeverij
STERCK & DE VREESE
Artikelsoort
Boek

Tijdens een wandeling met zijn vriend en biograaf Schindler, hielden ze stil bij een kabbelend beekje en Beethoven zei: "Hoor je de zang van de merel en de koekoek? … Hier heb ik twintig jaar geleden mijn Pastorale ontworpen. De vogels speelden en zongen in de takken. Ze hebben samen met mij gecomponeerd."

Componisten uit alle eeuwen en streken lieten zich door vogelzang inspireren. Sommigen waren echte vogelaars of natuurliefhebbers, anderen hoorden dan weer een puttertje of een zanglijster in een volière zingen. Ze observeerden, luisterden en evoceerden daarna het gefluit van de vogels in de muziek.

De vogel en de componist introduceert de lezer eerst in de vogelzang: waarom zingt een vogel? Waar kan je de vogel het best spotten? 42 verschillende vogels klinken in 100 composities van meer dan 70 componisten. Van Händel tot Vivaldi en Prokovjef, van Ravel tot André Rieu en Alban Berg … Elke zang van de vogel en elk muziekstuk waarin de vogel klinkt kan je oproepen via een QR-code.

FERNAND ROCHETTE is dr. in de psychologie, natuurgids en amateur-musicus. Al sinds zijn kinderjaren is hij gefascineerd door vogels en hun vogelzang. Uit zijn ervaring en onderzoek stelt hij vast hoe vogelzang en het luisteren ernaar bijdragen tot het geluksgevoel van de mens. Deze drie passies combineert hij in dit bijzondere boek.

Aanrader: houd de website van de Vogelbescherming tijdens het lezen er naast voor nog meer vogelgeluiden.

€ 24,90
Aantal
Op bestelling / leveringstermijn 7 werkdagen

146663
9789056155926