Wandering Spirits

Bezetting
Piano
Componist/Auteur
Steve Antony
UItgeverij
YES MUSIC
Artikelsoort
Muziekpartituur

Dit pianowerk werd opgedragen aan beeldhouwer-schilder Theo Mariëns. Het werd gecomponeerd in opdracht van de stad Nieuwpoort op één van Theo's schitterende doeken: "de dwaallichten". Het werd gecreëerd op 3 juli 2009 door de jonge, talentvolle pianiste Fauve Vermeirsch tijdens de plechtige opening van de retrospectieve Theo Mariëns. De rode draad doorheen dit pianowerk is een koraalmelodie die overal aanwezig is. Deze koraalmelodie staat voor de onvoorwaardelijke liefde tussen de twee dwaallicthen. Het pianowerk is ook duidelijk contrapuntisch geschreven.
Na een mysterieuze inleiding krijgen we 4 koraalzinnen die op losse schroeven staan. Daarna gaat de melodie op zoek naar het Hogere. Ze komt los en de muziek gaat zweven. Er wordt nog even gerefereerd naar de koraalsfeer.
In het middendeel komt de muziek helemaal los van de aardse wereld en hier laait de passie hoog op. Naast passie vinden we ook de onvermijdelijke conflicten met de aardse wereld. Uit de passie van de 2 dwaallichten ontstaat een bijna derde dwaallicht: het staat symbool voor het werk van kunstenaar theo Mariëns dat niet helemaal te vatten is en dat ontstaat vanuit de ziel van de kunstenaar.
Na de strijd komt de muziek tot rust met de 4 koraalzinnen, nu echter wel op een duidelijke harmonische basis die staat voor enige vorm van innerlijke zielsrust.
De mysterieuze sfeer van het begin keert weer en eindigt met de zoekende akkoorden. Het slotakkoord is dan ook niet af, maar vangt de 2 dwaallichten in één tweeslachtige klankkleur.

€ 8,95
Aantal
Op bestelling / leveringstermijn 7 werkdagen

66895