Opera: De Munt uit de Doeken

Componist/Auteur
Frank De Crits
Martine D. Mergeay
UItgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
Artikelsoort
Boek

De auteurs lieten zich op hun ontdekkingstocht leiden door de unieke ervaring van Bernard Foccroulle en zijn team van de Koninklijke Muntschouwburg, een van de meest vermaarde operahuizen van Europa.

Een kijkje nemen achter de schermen van de Munt - aan de hand van tien grote producties - betekent binnentreden in het universum van Trisha Brown, Robert Wilson, William Kentridge, Jan Fabre en andere hedendaagse kunstenaars. Het is Britten, Boesmans, Mozart en Monteverdi ontdekken door de ogen van tal van kunstenaars, muzikanten en vaklui die allemaal op hun manier bijdragen aan de magie van opera. De grime, de machinerie, het gereedschap van de decorbouwers, de visie van de choreograaf, van de dirigent en van de scenograaf ... stuk voor stuk zijn het elementen die samen het wonderlijke ontstaan van een productie mogelijk maken.

Martine D. Mergeay en Frank De Crits verzamelden gegevens, anekdotes, onthullingen zelfs, ze hoorden herinneringen en dromen naar boven komen. In "Opera. De Munt uit de doeken" vertaalden ze de emoties, het samenspel en de hang naar perfectie die eigen zijn aan alle beroepen van de opera.

€ 39,95
Aantal
In voorraad
Voorraadstatus per winkel
Antwerpen 1 à 2 werkdagen
Leuven Beschikbaar

80681
9789077941386