Fagot Los - Deel 1
search
  • Fagot Los - Deel 1

Fagot Los - Deel 1

Bezetting
Fagot
Componist/Auteur
Hans Vos
UItgeverij
Froxx Presentations
Artikelsoort
Muziekpartituur + dvd

Het boek bevat 72 pagina's vol muziek, afgewisseld met speelse tekeningen van Pieter Drift (www.pieterdrift.nl). In dit deel zijn alle etudes van tekst voorzien.
De docent heeft de vrijheid deze liedjes eerst met de kinderen te zingen, of de tekst te negeren en direct vanuit de noten aan de slag te gaan.
De tekst biedt een natuurlijke ondersteuning bij ritme, rusten, articulatie en het muzikaal geheugen. Het automatiseren van de grepen zal hierdoor makkelijker verlopen.

De 460 begeleidingsbestanden op cd bieden de beginnende fagottist steun bij de intonatie en laat de leerling spelenderwijs kennismaken met verschillende harmonisaties en muziekstijlen en oor krijgen voor baslijn en ritme als steun binnen een orkest of band.
Elk liedje/etude heeft meerdere begeleidingen, met verschillende snelheden. Daarmee zijn de begeleidingen bruikbaar voor zeer jonge kinderen én voor ouderen die iets meer uitdaging willen hebben.
Hoewel we dat zelf niet aanraden (de grote muziekpedagoog Suzuki gebruikte vlak na de oorlog al speciale lp's als begeleidingsbestanden voor zijn leerlingen) kan het boek ook uitstekend zonder de cd gebruikt worden.

Er zijn geen grepen voorgeschreven. De leerling kleurt samen met de docent de gebruikte kleppen en gaten in. Zo kunnen de grepen aan de mogelijkheden van de handen van de leerling, het instrument en de voorkeur van de docent worden aangepast.
Door het bewust kleuren van de greep in de tekening visualiseert de leerling de greep, waardoor de auditieve informatie van de docent en de experimentele ervaring van de leerling nog beter zullen samenvallen tot het onthouden van de grepen.

€ 26,95
Aantal
Op bestelling / leveringstermijn 7 werkdagen

87359
9789073404144