Geschriften over Theater
search
  • Geschriften over Theater

Geschriften over Theater

Componist/Auteur
Richard Wagner
UItgeverij
Uitgeverij IJzer
Artikelsoort
Boek

Wagner heeft, naast de ‘Züricher Reformschriften', gedurende zijn gehele actieve leven als theatermaker en -hervormer vele kleinere teksten over de toekomst van het theater geschreven. Hierin denkt hij na over de rol van het theater in de maatschappij, de betrokkenheid van het publiek en de functie van podiumkunst in het algemeen. Deze teksten worden in het zesde deel van de Nederlandse serie Wagervertalingen van Uitgeverij IJzer overzichtelijk samengebracht en toegankelijk gemaakt voor een breder publiek.
Tevens biedt dit boek de verzamelde teksten uit de Bayreuther periode, waarin Wagner zijn latere inzichten over de verhouding tussen het drama en de muziek, het woord en de zang nader uitwerkt en verdiept.

Het voorwoord is van de internationaal gevierde sopraan Eva-Maria Westbroek.

Naast componist en theatervernieuwer schreef Richard Wagner (1813-1883) talloze korte en lange stukken over muziek, kunst, religie, theater etc. Bij IJzer verschenen reeds 5 delen met teksten vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek. Dit zesde deel eveneens van de hand van Philip Westbroek bevat een voorwoord van de internationaal gevierde sopraan Eva-Maria Westbroek.

Uit het Duits vertaald en van een inleiding en noten voorzien door Philip Westbroek

€ 28,50
Aantal
In voorraad
Voorraadstatus per winkel
Antwerpen Beschikbaar
Leuven Beschikbaar

98567
9789086841325