De Magie van de Maestro
search
  • De Magie van de Maestro

De Magie van de Maestro

Author/Composer
Vincent De Kort
Koos De Wilt
Publisher name
UITGEVERIJ VOLT
Item type
Book

‘Conducting is like making love to a hundred people,' zei Leonard Bernstein ooit. Topdirigenten weten precies die snaar te raken bij het orkest en het publiek. Hoe halen dirigenten als Gergiev, Haitink, Jansons en Harnoncourt het beste uit hun orkestleden? Hoe transformeren zij dit naar een betoverende publiekservaring? Talent, kennis en ervaring zijn voorwaarden voor succes, maar die komen pas tot leven als er bezieling ontstaat.

Vincent de Kort onderzoekt samen met journalist Koos de Wilt hoe er magie kan ontstaan tussen de componist, de dirigent, de musici en uiteindelijk het publiek. Een boek vol eigen ervaringen van De Kort en de mooiste verhalen uit de muziekgeschiedenis.

Vincent de Kort reist de wereld over als gastdirigent van gerenommeerde symfonieorkesten en operahuizen over de hele wereld. Na een carrière als cellist studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard, Mariss Jansons en Ilya Musin en was assistent van Bernard Haitink, William Christie en Gennady Rozhdestvensky. Ook is De Kort juryvoorzitter van het tv-programma Maestro.

Koos de Wilt is kunsthistoricus en jurist en publiceert veelal op het snijvlak van cultuur en het zakelijke.

€19.99
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven 1 or 2 business days

122852
9789021408316