New Orleans: de Hartslag van de Jazz
search
  • New Orleans: de Hartslag van de Jazz

New Orleans: de Hartslag van de Jazz

Author/Composer
Jean-Pierre De Smet
Publisher name
Epo
Item type
Book

Jazz werd geboren in New Orleans. Iedere straattegel en huisgevel, elke lommerrijke patio van the Big Easy vertelt over de heroïsche tijden van de pioniers. Ze maakten muziek die eenvoudig en oprecht was, recht uit het hart kwam en ook recht naar het hart ging. Met de typische New Orleansbeat.

Deze muziek is als een rode draad in de jazzgeschiedenis blijven bestaan: van de legendarische Buddy Bolden en de succesjaren in het Chicago van de twenties met o.a. Joe 'King' Oliver, via het ambassadeurswerk van Louis Armstrong en de glorierijke revival met Bunk Johnson en George Lewis tot de Britse tradjazz en tot wat vandaag in België en Nederland gebeurt.

JP De Smet legt het hele parcours van de authentieke jazz af. Daaruit groeit een boek van ontmoetingen met merkwaardige mensen (Bill Russell, 'Sweet' Emma Barrett, George Buck, Barry Martyn, Sammy Rimington, Pierre Clasessens, Rudy Balliu en tientallen anderen) en van beschrijvingen van markante plekken en momenten (Preservation Hall, het Jazz and Heritage Festival, Congo Square, het New Orleans Jazzmuseum, het jazzarchief van Tulane University...).

€20.00
Quantity
On order / usually despatched in 7 working days

58225
9789064454417