Muziek Leren
search
  • Muziek Leren
  • Muziek Leren

Muziek Leren

Author/Composer
Jos Herfs
Eleonore Riksen
Marc Rutten
Rinze Van der Lei
Publisher name
Van Gorcum
Item type
Book

Dit boek geeft een goed gedocumenteerd en actueel beeld van het vak muziek in het primair onderwijs. Het is een bijzonder inspirerende bundeling van artikelen, geschreven door lerarenopleiders, onderzoekers en ervaringsdeskundigen. Vanuit drie invalshoeken wordt dieper ingegaan op het lerende kind, de muziek en school, de veranderende rol van leraren en de sociaal-culturele context waarin muziekonderwijs zich manifesteert.

In de eerste invalshoek staan het kind, het waarom van het muziekonderwijs en de nieuwere visies op leren en ontwikkeling centraal. Aan de orde komen onder andere vragen als waartoe dient muziekВ­onderwijs, hoe verloopt de muzikale ontwikkeling van het kind en welke nieuwe opvattingen vanuit onder andere de muziekpsychologie en de leertheorieën zijn daarbij van belang.

De dubbele gelaagdheid van de muziekleraar wordt in de tweede invalshoek belicht: de pedagoog versus de didacticus als intermediair tussen kind en muziek. De artikelen in dit domein gaan in het bijzonder in op het reflectieve vermogen, de omgevingsgerichtheid en het innovatieve vermogen van de muziekleraar.

In de derde invalshoek gaat het vooral over de invloeden van de maatschappelijke omgeving op de inhouden van het muziekonderwijs. Daarbij komt de plaats van het muziekonderwijs in het grotere verband van kunst- en cultuureducatie prominent aan bod.

Dit boek is samengesteld en geschreven onder redactie van Jos Herfs, Rinze van der Lei, Marc Rutten en Eleonore Riksen. Deze uitgave is totstandgekomen dankzij een financiële bijdrage van de rijksoverheid in het kader van de Proposo-projecten (Projecten Primair Onderwijs - Speciaal Onderwijs).

€35.95
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp 1 or 2 business days
Leuven Available

63793
9789023241171