Leren Musiceren (De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles)
search
  • Leren Musiceren (De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles)

Leren Musiceren (De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles)

Author/Composer
Ben Cartens
Tom De Vree
Marleen Toebosch
Publisher name
Damon
Item type
Book

Dit boek richt zich op allen die op enige wijze betrokken zijn bij het instrumentale en vocale muziekonderwijs, in het bijzonder op muziekdocenten (in opleiding). Het voorziet in de dringende behoefte aan een algemene didactiek van instrumentale en vocale muziekonderwijs. Deze behoefte is juist op dit moment zo schrijnend voordoen binnen het muziekonderricht.

‘Leren musiceren’ wil in de vorm van een handboek een antwoord geven op deze vragen en moeilijkheden. Dit handboek heeft het karakter van een op de praktijk gerichte theorie: alle belangrijke aspecten van het muzikale onderwijsleerproces worden systematisch behandeld waarbij die behandeling steeds uitmondt in praktisch bruikbare adviezen.

Ben Cartens is werkzaam als directeur van ‘Het Domein van kunst en cultuur’ in Arnhem. Marleen Toebosch Toebosch doceerde blokfluit aan de muziekscholen te Tilburg, Eindhoven en Nijmegen en aan het Brabants Conservatoriun te Tilburg. Tom de Vree was vele jaren als docent, dirigent en staflid verbonden aan de toenmalige Rotterdamse Muziek- en Dansschool en vanaf 1972 tot aan zijn pensionering aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

€18.90
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven Available

68399
9789055737864