Building Basslines
search
  • Building Basslines

Building Basslines

Instrument
Basgitaar
Author/Composer
Frans Frijns
Publisher name
FRANS FRIJNS
Item type
Sheet music

Dit boek is een methode om aan de hand van een akkoordenschema baslijnen op te bouwen. De methode is gebaseerd op de eigenschappen van de basgitaartoets.

Bij het bassen bestaan allerlei speelmanieren. Een veel gebruikte manier is het spelen op basis van riffs waarbij de bassist op de verschillende akkoorden een min of meer vast patroon speelt. Een andere manier is het ondersteunen van de akkoorden met baslijnen op basis van akkoordtonen. Beide manieren hebben raakvlakken en worden ook in combinatie met elkaar gebruikt. Dit boek helpt je bij het spelen van baslijnen op deze twee manieren. Je leert in deze methode welke tonen je allemaal in je baslijn kunt gebruiken en hoe je van het ene akkoord naar het volgende speelt.

Je kunt deze methode het beste gebruiken als aanvulling op andere methodes en lesmateriaal. Het is raadzaam om, naast de voorbeelden die je in deze methode leert, de geleerde technieken ook op andere schema's toe te passen.

Er wordt verondersteld dat er basiskennis is over ritme, maat, tempo en notenwaarden. Notenkennis is niet noodzakelijk. De theorie over de akkoordopbouw, harmonieleer en dergelijke blijft in dit boek op de achtergrond. Deze methode is een aanzet om je meer mogelijkheden te bieden in de toonkeuzes bij het basspel.

€13.95
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven 1 or 2 business days

70906