O Song - Vic Nees: Portret van een Koorcomponist
search
  • O Song - Vic Nees: Portret van een Koorcomponist

O Song - Vic Nees: Portret van een Koorcomponist

Publisher name
Davidsfonds
Item type
Book

Op 8 maart 2011 viert de belangrijke koorcomponist Vic Nees zijn 75ste verjaardag. Vic Nees is als koorcomponist, dirigent en jurylid van groot belang voor het koorleven in binnen- en buitenland. Omwille van zijn directie-ervaring met professionele en niet-professionele koren en zijn regelmatig engagement in activiteiten in het amateurcircuit, voelt hij de grenzen van het amateurzingen feilloos aan en kan hij zo nieuwe technieken aanpassen aan de doelgroep. Zijn composities staan op het repertoire van vele koren in en buiten Europa. Zo wordt zijn Magnificat wereldwijd gezongen.

In O song lees je alles over zijn leven en werk als componist, zijn activiteiten als dirigent en musicoloog, zijn liefde voor het woord, zijn nationale én internationale uitstraling. De monografie werd aangevuld met een volledige catalogus van zijn werken. Daarbij ontvang je een prachtige compilatie-cd met fraaie studio-opnamen van zeer hoog niveau uit het VRT-archief waarbij Vic Nees zijn eigen Omroepkoor dirigeert. Een aboslute must voor iedere koorliefhebber en melomaan.

Ter ere van de 75ste verjaardag van Vic Nees stelde Koor&Stem, organisatie voor vocale muziek, een wetenschappelijk verantwoord en boeiend boek samen over de componist. Met teksten en bijdragen van Kamiel Cooremans, Jan Dewilde, Katelijne Theuwissen en Roger Leens.

€29.95
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven Available

71663
9789058267658