Songwritinggids voor de Gitarist

Author/Composer
Leo Coulter Richard jones
Publisher name
VELTMAN UITGEVERS
Item type
Book with cd

Je hoeft geen geweldige gitarist te zijn om songs te kunnen schrijven voor de gitaar, maar je hebt wel een grote verzameling akkoordprogressies nodig om de sfeer en stijl van een song te creëren. En natuurlijk een manier om die akkoorden te combineren met een melodie en je tekst.

  • Songwriters vinden in deze gids een enorm aantal combinaties van akkoorden die samen songs kunnen vormen in elke stemming en ieder genre.
  • Er is niet meer dan enige basiskennis van het gitaarspel nodig. Bouw je vaardigheden en inzicht op terwijl je het boek doorwerkt. Ervaren gitaristen komen legio onverwachte akkoordprogressies tegen voor een frisse, nieuwe aanpak.
  • Leer met een minimale kennis van muziektheorie hoe je een melodie en akkoordprogressie samenvoegt tot een geheel.

Leo Coulter studeerde muziek aan de universiteit van Cambridge voor hij begon aan een carrière als sessiegitarist. Hij schrijft en produceert tegenwoordig songs voor nieuwe en gevestigde artiesten in zijn eigen opnamestudio.

Richard Jones studeerde ook in Cambridge. Hij heeft zijn sporen in de muziekindustrie verdiend als klankregisseur, sessiepianist, songwriter, webdesigner, grafisch kunstenaar en docent compositie en muziektheorie. Hij heeft twee eigen albums geproduceerd en op de markt gebracht. Hij is onlangs begonnen aan het bouwen van zijn eigen studioapparatuur.

€17.50
Permanently out of print

74997
9789048304455