Koningin Elisabeth Wedstrijd (Stage and backstage)

Author/Composer
Nicolas Blanmont
Publisher name
VERSANT SUD
Item type
Book

Een man die door het spionnetje van een deur kijkt. Wantrouwen?

Helemaal niet. Mohammed Chouri, die een hele tijd regisseur was in het Paleis voor Schone Kunsten en heel gekend is in de Belgische muziekwereld, vergewist zich er enkel van of de volgende kandidaat van de Koningin Elisabethwedstrijd al kan optreden of niet. Achter al wat men weet en ziet van de beroemde muziekwedstrijd verschuilt zich een heel leven, een organisatie, verhalen die minder zijn gekend. Met Stage and Backstage nemen het boek van Nicolas Blanmont u mee op een ontdekkingstocht voor en achter de schermen van de Wedstrijd.

Er wordt gezegd dat de Koningin Elisabethwedstrijd de meest prestigieuze is van alle muziekwedstrijden. Is dat zo? Dit boek vertelt de geschiedenis ervan en vertrekt daarbij van de Wedstrijd Eugène Ysaÿe in 1937. Maar het legt ook uit waarom ons land, elk jaar opnieuw, in de maand mei in de ban is van deze vermaarde competitie.

Viool, piano en zang: zijn alle sessies van hetzelfde niveau? Wat is de rol van de koninklijke familie? Hoe leven de twaalf finalisten in de Kapel? Vanwaar die weerklank in de media? Wat is er geworden van de winnaars van de eerdere edities? En wat is er geworden van de opgelegde werken en hun componisten?

Nicolas Blanmont observeert de scene maar beweegt zich ook in de coulissen. Hij vertelt u alles wat u altijd al wilde weten over de Koningin Elisabeth.

Nicolas Blanmont is journalist bij 'La Libre Belgique' en presentator bij de RTBF. Hij volgt elke sessie van de Koningin Elisabethwedstrijd sinds 1987 en verzorgt de presentatie van de Wedstrijd sinds 1997.

€25.00
Quantity
On order / usually despatched in 7 working days

77915
9782930358642