More Classical Highlights (Score & parts)
search
  • More Classical Highlights (Score & parts)

More Classical Highlights (Score & parts)

Instrument
Strijkorkest
Author/Composer
Album
Co-Author/Editor
Nico Dezaire
Publisher name
DE HASKE
Item type
Sheet music

More Classical Highlights is het vervolg op Classical Highlights, een verzameling arrangementen van klassieke thema´s die dateren uit de periode van de 17e eeuw tot en met de 19e eeuw. De partijen zijn eenvoudig en aantrekkelijk geschreven; tegelijkertijd blijven de arrangementen dicht bij het origineel.

De barokmuziek is vertegenwoordigd met twee highlights. De bekende Canon van Pachelbel is wellicht de meest gespeelde 17e-eeuwse compositie. De kracht ervan ligt in een baslijn van slechts acht noten waarboven zich het lijnenspel van de canon ontspint. Réjouissance uit Music for the Royal Fireworks is een zeer opgewekte compositie van de Duits-Engelse barokcomponist Händel.

De 18e-eeuwse klassieke stijl horen we terug in het verfijnde menuet van Boccherini, een Italiaanse componist die een schat aan kamermuziek schreef. De 19e eeuw komt naar voren in drie beroemde stukken. De uitbundige Marche militaire nr. 1 van de Oostenrijkse componist Schubert komt uit 3 Marches militaires voor vierhandig piano. De Can Can uit Orphée aux enfers (Orpheus in de onderwereld) is het beroemdste afzonderlijk uitgevoerde stuk van de operettecomponist Offenbach. Na deze opzwepende dansmuziek volgt het prachtige, gedragen thema uit het tweede deel van de symfonie Uit de nieuwe wereld met de titel Largo, van de hand van de Tsjechische componist Dvorák.

Kortom: zes zeer afwisselende arrangementen, uitdagend en uitermate geschikt voor uitvoeringen!

Level : Easy

Content:

  • Canon - Pachelbel, Johann
  • La Réjouissance - Händel, Georg Friedrich (Handel, George Frideric)
  • Minuet - Boccherini, Luigi
  • Marche Militaire No. 1 - Schubert, Franz
  • Can Can - Offenbach, Jacques
  • Largo - Dvorák, Antonín
€44.95
Quantity
On order / usually despatched in 5 working days

88597
9790035222058