52 Oorwurmpjes, Eigentijdse Liedjes voor Kleuters
search
  • 52 Oorwurmpjes, Eigentijdse Liedjes voor Kleuters

52 Oorwurmpjes, Eigentijdse Liedjes voor Kleuters

Instrument
Zang
Author/Composer
Charline Speckstadt
Publisher name
GOLDEN RIVER MUSIC
Item type
Sheet music

'52 Oorwurmpjes, eigentijdse liedjes voor kleuters'

Kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek. Het is dan ook van cruciaal belang dat jonge kinderen veel impulsen krijgen vanuit hun omgeving zodat de aanwezige muzikale mogelijkheden zich verder kunnen blijven ontwikkelen.

Je kan als leerkracht inspelen op deze gevoeligheid door in de eerste plaats veel te zingen want een natuurlijker instrument dan de stem bestaat er niet. Zingen en musiceren met jonge kinderen stimuleert naast de inherente muzikale parameters, de luistervaardigheid, de creativiteit en fantasie, het concentratievermogen, de zintuiglijke en verstandelijke ontwikkeling, het geheugen, de taalvaardigheid en spraakontwikkeling, de motoriek, de sociale en emotionele ontwikkeling. Naast het ondersteunen van het ontwikkelingsproces, schept muziek plezier! Men mag dus zeker stellen dat het zingen en musiceren in het algemeen een plaats nodig heeft in het leven van kinderen.

De liederen zijn ingedeeld per leeftijdcategorie en per thema. Naast functionele liedjes, komen luisterliedjes en meezingliedjes aan bod. De opnames werden gerealiseerd door het kinderkoor van de Stedelijke academie voor muziek, woord en dans van Deinze. Naast de ingezongen liederen werd er per lied eveneens een meezingversie voorzien.

€22.00
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven 1 or 2 business days

96399
9790365523443