L'Etude des Gammes, Tierces et Arpèges
search
  • L'Etude des Gammes, Tierces et Arpèges

L'Etude des Gammes, Tierces et Arpèges

Instrument
Klarinet
Auteur/Compositeur
G. De Brauwer
Éditeur
SCHOTT FRERES
Article
Partition

"Een studie die opnieuw op haar tijd komt. Indien ik "opnieuw" schrijf, dan komt dat door het feit, dat de aandacht alsmede de zorg voor het bespelen van de toonadders bij sommigen enigszins verwaarloosd wordt. Een leraar met ondervinding zal die studie steeds in ere houden omdat hij er het resultaat van kent. Benevens de ontegensprekelijke vaardigheid die deze studie met zich meebrengt kunnen de toonladders ook muzikaal en met stijl uitgevoerd worden. Ontelbare varianten kunnen deze oefeningen - voor sommige leerlingen saai - aantrekkelijk maken. Een goed voorbeeld van de leraar kan de nieuwsgierigheid bij de leerling opwekken om die vlugge loopjes na te bootsen. Voeg daarbij afwisselende kleurschakeringen door de nuanceringen pp-p-mp-mf-f-ff te gebruiken, plus dan nog de ritmische varianten en u bekomt van uw leerling op zeer korte tijd een lenigheid die andere studies alsmede het repertorium in de hand werken.
het staat ieder leraar vrij deze toonladders terts- en akkoordoefeningen naar eigen stijl en vaardigheid te laten vertolken. Deze studie wil alleen een leidraad zijn om de leerling op een verantwoorde manier in kennis te brengen met de pedagogische waarde van de toonladders.
Enkele mogelijkheden volgen na deze korte inleiding. onnodig te zeggen dat vooral op ritmisch gebied nog talrijke varianten kunnen bedacht worden.
Moge deze studie haar weg vinden in alle muziekscholen van het land. De bedoeling van de auteur is in de eerste plaats de leerling te helpen om, naast het bereiken van een vaardigheid, ook inzicht te verkrijgen in de toonaarden. Bij de leraar berust de taak dit zo muzikaal mogelijk te helpen verwezelijken."
- J. Decadt, directeur aan de Stedelijke Muziekacademie van Harelbeke

18,00 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain Disponible

03981
9790543502659