ACCUEIL | RECHERCHE AVANCÉE | INSTANT PRINT | CONTACT | SE CONNECTER | SERVICE CLIENTELE | LIVRAISON | PAIEMENT
winkelwagen   Caddie

Votre caddie est vide.

 

Tout sur Compositeurs et oeuvres:

 
Suivez nous sur Facebook

Suivez nous sur

et ne ratez plus nos nouveautés!

 
Tuesday 22 January 2019

Pour le moment nos magasins sont fermés. Demain nous sommes ouvert de 10h.

Avez-vous des questions?

Envoyez nous un mail!
Nous vous répondons dès que possible.

Nos heures d'ouverture

 
Qualité garantie

Le label de E-commerce vous garantit que vous pouvez faire du shopping en toute sécurité sur notre site.

En savoir plus...

 
crumb crumb crumb

Wouter Paap: Mozart, portret van een muziekgenie

Mozart, portret van een muziekgenie. Paap, Wouter
 
Titre

Mozart, portret van een muziekgenie

Compositeur

Wouter Paap

Instrumentation

Livre

Editeur Het Spectrum
   
En stock! Vous pouvez directement réserver ou faire livrer cet article. No. art. 04063

Nos magasins à Anvers et Louvain
Etat du stock par magasin:
 
directement disponibleAnvers
un à deux jours ouvrablesLouvain

 
15.75
ajouter à votre liste des désiderata
 

De belangstelling voor Mozarts muziek is heden ten dage groter dan zij ooit geweest is. Niet alleen in de concertzaal wordt zijn werk veelvuldig ten gehore gebracht, maar ook grammofoon, radio en televisie doen op enorme schaal mee aan de verspreiding van zijn muziek. De fijne, doorzichtige instrumentatie van Mozarts werk leent zich namelijk bij uitstek voor overbrenging door middel van de microfoon. Het leven van Mozart was spannender en aangrijpender dan een romanschrijver het ooit zou weten te verzinnen. Doordat hij veel reisde en veel brieven schreef (de meest boeiende brieven die een musicus ooit uit de pen vloeiden), weten wij vrij veel aangaande zijn leven. De edele, levendige, diepe persoonlijkheid van dit muziekgenie zal nimmer geheel ontraadseld worden; ook zijn grote produktiviteit binnen zulk een kort levensbestek zal altijd een wonder blijven.

Toch hebben de kenners van zijn muziek steeds weer behoefte om door te dringen in dit mysterieuze kunstenaarsbestaan. Dit boek van Wouter Paap is niet de 'zoveelste' biografie, maar het is een liefdevolle poging om uit de vele aspecten van Mozarts leven en werk een portret te tonen, dat hem tekent in het milieu van zijn tijd. In dit portret zijn de mens en zijn muziek met elkander verwezen: van de mens wordt voortdurend overgegaan op zijn muziek, en van zijn muziek uit wordt de mens Mozart belicht.

Van Wouter Paap is dikwijls gezegd dat hij de kunst verstaat om op eenvoudige, voor iedereen bestaanbare wijze over het wezen der muziek te schrijven. Dit boek over Mozart is noch romantiserend, noch muziekwetenschappelijk. Het is ontstaan uit een intensieve omgang met Mozarts muziek en het heeft geen andere bedoeling dan de kijk op Mozarts persoonlijkheid te verhelderen en de aandacht voor zijn muziek te verscherpen en te verdiepen.

(ISBN 9789031503155)