De Johannes Passion (Complete luistergids)
search
  • De Johannes Passion (Complete luistergids)

De Johannes Passion (Complete luistergids)

Auteur/Compositeur
Floris Don
Mischa Spel
Éditeur
MEULENHOFF
Article
Livre

De laatste jaren is de Johannes Passie bezig aan een opmars. Terecht, want deze passie is net zo fenomenaal als de Matthäus. Met zijn Johannes-Passion verrichtte Bach baanbrekend werk: niet eerder was er een passie geschreven van zo'n omvang en met zo'n dramatiek. De nadruk in de Johannes-Passion ligt op Jezus als verlosser van de mensheid en minder, zoals in de Matthäus-Passion, op het menselijke lijden van Jezus.

Na het grote succes van de luistergids over de Matthäus-Passion laten de auteurs ons nu ook beter luisteren naar Bachs Johannes-Passion. Ook in deze complete luistergids komen muziekkenners aan het woord over hun favoriete aria's, koren, duetten en ariosi. En natuurlijk mag een hoofdstuk over de verschillen tussen de twee passies niet ontbreken. Deze unieke gids biedt zowel de doorgewinterde als de beginnende muziekliefhebber nieuwe kapstokjes om de luisterervaring mee te verdiepen - tijdens het concert of gewoon thuis.

Met medewerking van o.a. Pierre Audi, Christoph Prégardien, Robert Holl, Nathalie Stutzmann, Antoine Bodar en Jaap van Zweden

20,95 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain 1 à 2 jours ouvrables

107368
9789029091763