Klankduiken
search
  • Klankduiken

Klankduiken

Auteur/Compositeur
Robijn Tilanus
Éditeur
Improvisatie Academie
Article
Livre

Klankduiken® is een kort stukje muziek improviseren van pakweg dertig seconden en daar intens naar luisteren. Ondanks haar kortheid heeft een klankduik zeggingskracht en het vermogen om mensen te raken.

Een klankduik kan uit meerdere tonen bestaan, maar ook één toon kan voldoende zijn. De clou van klankduiken is, dat je die ene toon (of die meerdere tonen) met je hele hebben en houden speelt. Met een enorme intensiteit en aandacht. Daardoor verandert er iets in je bewustzijn. Je leervermogen neemt sterk toe. Je betrokkenheid bij je muziek wordt vergroot, je wordt één met je muziek. Door dit dagelijks te trainen, ga je veel mooier spelen. Je podiumvertrouwen neemt toe. Je leert om moeiteloos te musiceren.

Een klankduik bestaat uit vier stappen: voorbereiden, spelen, ervaren en meenemen. Elk van die vier stappen helpen je om steeds meer de diepte in te gaan. In dit boek worden die stappen helder en duidelijk uitgelegd. Ook wordt er verteld hoe je vanuit een klankduik verder kunt groeien naar een langere improvisatie of naar een bestaande compositie.

Klankduiken kan op elk muzikaal niveau. Gevorderde muzikanten zullen merken dat hun muziek veel meer zeggingskracht krijgt. En als je nog nooit gemusiceerd hebt, dan kan de klankduik een prachtig begin zijn van een levenslange muzikale reis.

19,90 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain Disponible

122382
9789082717457