Toets & Spel - Vol.1
search
  • Toets & Spel - Vol.1

Toets & Spel - Vol.1

Instrument
Piano
Auteur/Compositeur
Anne-Kristien 't Hart-Romeijn
Michiel Oldenkamp
Clara Rullmann
Éditeur
DE HASKE
Article
Partition + cd

Toets & Spel is een complete en eigentijdse methode voor piano met als basis een consequente opbouw van pianotechniek en handposities. Als speelmateriaal is gekozen voor een mix van bekend (ook Nederlands) en nieuw geschreven liedmateriaal in vele stijlen. Allerlei spelletjes, puzzels en opdrachten dragen bij aan de ontwikkeling van de theoretische kennis; bovendien passeren diverse gehoor-, ritme- en improvisatieoefeningen de revue. Toets & Spel biedt veel extra's, maar laat de docent ruimte voor eigen pedagogische ideeën. De bijlagen met pianobegeleidingen bieden de mogelijkheid om tijdens de lessen voor muzikale ondersteuning en extra speelplezier te zorgen.

In deel 1 wordt de basis gelegd. De meegeleverde dvd zal de leerling, met name in het begin, ondersteunen bij het leren begrijpen van begrippen als puls, tempo en maat. De bekende pianist Cor Bakker geeft diverse praktische tips voor de beginnende leerling. Daarnaast bevat de dvd een spel om het noten lezen te trainen : Boer Bennie en de Notendief.

In deel 2 komt het vergroten van de omvang aan bod in doordachte stadia. Deze stapsgewijze introductie, samen met de zeer uitgebalanceerde uitwerking daarvan, biedt enorm veel educatief voordeel. Ook wordt een begin gemaakt met het begeleiden in de linkerhand en wordt het pedaalgebruik geleidelijk en met gerichte opdrachten ingevoerd.

Bij elk deel hoort een cd met vlotte begeleidingen van veel van het liedmateriaal, maar ook een aantal in de lessen geïntegreerde gehooroefeningen.

Toets & Spel is een uitstekende keuze voor iedere pianodocent!

25,95 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain Disponible

62586
9789043125550