ACCUEIL | RECHERCHE AVANCÉE | INSTANT PRINT | CONTACT | SE CONNECTER | SERVICE CLIENTELE | LIVRAISON | PAIEMENT
winkelwagen   Caddie

Votre caddie est vide.

 

Tout pour Thématique:

 
Suivez nous sur Facebook

Suivez nous sur

et ne ratez plus nos nouveautés!

 
Tuesday 19 March 2019

Nous sommes ouvert!

Avez-vous des questions?

Anvers: 03 216 98 46
Louvain: 016 295 495

Ou envoyez nous un mail!

Nos heures d'ouverture

 
Qualité garantie

Le label de E-commerce vous garantit que vous pouvez faire du shopping en toute sécurité sur notre site.

En savoir plus...

 
Het Mozart effect. Campbell, Don
 
Titre

Het Mozart effect

Compositeur

Don Campbell

Instrumentation

Livre

Editeur Panta Rhei
   
En stock! Vous pouvez directement réserver ou faire livrer cet article. No. art. 63672

Nos magasins à Anvers et Louvain
Etat du stock par magasin:
 
directement disponibleAnvers
directement disponibleLouvain

 
9.95
ajouter à votre liste des désiderata
 

Over de helende en stimulerende eigenschappen van muziek, en de invloed van muziek op de creativiteit en het leervermogen

Het standaardwerk van Don Campbell over de helende werking van muziek op geest, ziel en lichaam, nu eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar! 'Het Mozart Effect' verscheen voor het eerst in 1997 en kreeg wereldwijd publiciteit. Het werd in 20 talen vertaald.

Het Mozart Effect gaat over de genezende en stimulerende effecten van alle muziek: van Mozart tot New Age. Het boek behandelt een groot scala aan onderwerpen: klanktherapie, het gebruik van muziek als medicijn bij tal van genezingsprocessen, de Tomatis Methode, het bevorderen van leerprocessen met behulp van muziek van Mozart en het bewust gebruik van muziek bij de opvoeding van jonge kinderen.

Muziek heeft invloed op onze stemming, hartslag, bloeddruk en hersengolven. De juiste muziek kan pijn onderdrukken en stress verlagen. Campbell verwijst naar talrijke onderzoeken die deze werkzaamheid hebben aangetoond, met name die van Alfred Tomatis. Talrijke voorbeelden uit de praktijk tonen aan dat muziek zelfs bij ernstige aandoeningen als artritis, migraine, autisme, hartkwalen, hoge bloeddruk e.d. genezend kan werken. Ook het gebruik van muziek bij het verbeteren van lees- en concentratiestoornissen wordt behandeld, evenals de gunstige uitwerking van muziek(les) op de schoolresultaten van jonge kinderen.

Campbell schrijft overtuigend en enthousiast vanuit een ruime ervaring als musicus, muziektherapeut en pedagoog. Het boek begint met de beschrijving van zijn dramatische persoonlijke ervaringen over de wonderbaarlijke uitwerking van muziek bij de behandeling van zijn levensbedreigende hersenziekte.

'Een half uurtje rustige klassieke muziek is even werkzaam als 10 milligram Valeriaan' - Hartspecialist uit Baltimore.

(ISBN 9789088400032)