Cajón in de Popmuziek
search
  • Cajón in de Popmuziek

Cajón in de Popmuziek

Instrument
Percussie
Auteur/Compositeur
Peter Deiman
Éditeur
FREEDOM CAJON DRUMS
Article
Partition + dvd

De cajóncursus is zowel voor de beginnende als voor de meer ervaren slagwerker. Voor iemand die op een of andere manier al met slagwerk bezig is, zal er veel herkenbaars inzitten. Toch biedt het boek ook voor hem voldoende stimulans vanwege de schat aan informatie en uitdagende metronoomcijfers.

In het boek vind je duidelijke en instructieve aanwijzingen om zelf aan de slag te gaan. De cursus bestaat uit zeven hoofdstukken. Elk hoofdstuk is opgedeeld in onderwerpen. Gedurende de cursus wordt er diverse malen terugverwezen naar onderwerpen die al eerder aan bod kwamen. Stap voor stap ontwikkel je nieuwe technieken en grooves.

Voorbeelden van songs zijn in overvloed te vinden. De grooves worden met een nieuw ontworpen notatiesysteem eenvoudig weergegeven en nodigen je al vanaf de eerste bladzijde uit om te gaan spelen.

Geen lastig notenschrift dus waar je je doorheen moet worstelen: de geaccentueerde slag wordt weergegeven door een bommetje, de lichte slag door een vingertop. Als je door het boek bladert snap je direct wat er wordt bedoeld. Na de cursus weet je van veel muziekstijlen welke groove er het beste bij gespeeld kan worden.

Bij het boek hoort een DVD met opnames die voornamelijk in de buitenlucht zijn gemaakt plus fraai vormgegeven studiobeelden. De voorbeelden daarop van songs en oefeningen uit dit boek zijn grotendeels in drie tempo's gespeeld: op halve snelheid, driekwart van de snelheid en de oorspronkelijke snelheid.

35,95 €
Quantité
Sur commande / Habituellement expédié sous 21 jours

66530