ACCUEIL | RECHERCHE AVANCÉE | INSTANT PRINT | CONTACT | SE CONNECTER | SERVICE CLIENTELE | LIVRAISON | PAIEMENT
winkelwagen   Caddie

Votre caddie est vide.

 

Notre catalogue :

Partitions

 
Suivez nous sur Facebook

Suivez nous sur

et ne ratez plus nos nouveautés!

 
Friday 20 October 2017

Nous sommes ouvert de 10h.

Avez vous des questions?

Envoyez nous un mail!
Nous vous répondons dès que possible.

Nos heures d'ouverture

 
Qualité garantie

Le label de E-commerce vous garantit que vous pouvez faire du shopping en toute sécurité sur notre site.

En savoir plus...

 
crumb crumb crumb

Arnold Rypens: The originals (Prequel of the hits)

The originals (Prequel of the hits). Rypens, Arnold
 
Titre

The originals (Prequel of the hits)

Auteur

Arnold Rypens

Instrumentation

Livre

Editeur Epo Uitgeverij
   
En stock! Vous pouvez directement réserver ou faire livrer cet article. No. art. 70609

Nos magasins à Anvers et Louvain
Etat du stock par magasin:
 
directement disponibleAnvers
un à deux jours ouvrablesLouvain

 
30.00
ajouter à votre liste des désiderata
 
The Originals - Prequel of the hits

Deze nooit aflatende zoektocht naar de oorsprong van werkelijk alle populaire muziek denkbaar werd in het verleden tot vier keer toe gebundeld en hier is nu eindelijk een vijfde update, voor het eerst in het Engels. Omdat er volle tien jaar verliep sedert vorige editie, geldt meer dan ooit het adagium: weg met die oude versies, dit is de nieuwe maatstaf.

The Originals - Prequel of the Hits. Barstens vol content. Met de levensloop van straks 12.000 muziektitels, stuk voor stuk teruggevoerd naar hun vroegste manifestatie, vaak jaren voor de hitversie(s). Ook alle covers die ertoe doen worden meegegeven.

The Originals

Waar omkijken de regel is. Ver achterom kijken. Een aanduiding als nineties volstaat hier niet. Hier dient zo mogelijk immers ook rekening gehouden met opnamen uit de 1890s. Hier defileert de hele Totentanz, van Million Dollar Quartet tot 50 Cent, Blackfaced Minstrelsy en Blue Eyed Soul, wijlen en springlevend in een innige farandole. De song staat hier centraal. Niet de zanger, laat staan zijn/haar poedel, ex of neuscorrectie. Papparazzi? Die kant uit. Foto's, filmpjes en audio (voorlopig) ook. Pure content is waar het hier om draait.

Het voorspel van de hits

Liedjes dus, maar welke? Er zijn er zoveel. Liedjes die we kennen of horen te kennen en niet eens noodzakelijk van de charts, overgeleverd of uit de lucht gevallen, opgevangen through the grapevine, blowin' in the wind. Zolang er maar iets over verteld kan worden of mee aan te vangen is. Muziek hoort thuis in de gereedschapskist. Hun toevallige vertolker, zelfs al heet die Frank Sinatra, is doorgeefluik, haakje aan de muur, quantité négligable. Zelfs als hij My Way zingt, zelfs vooral als hij My Way zingt. Ultieme bedoeling is dat jij My Way zingt. Your Way dus. En alvorens ook maar iemand hierin een verdoken pleidooi voor après ski of karaoke meent te ontwaren, even ernstig blijven en eraan herinneren dat de song van Paul Anka kwam die het op zijn beurt uit het Frans vertaalde en zo zijn we waar we wezen moeten. The Originals, niet The Covers. Constantinopel (Not Istanbul).

Botweg gecoverd volstaat niet om hier weerhouden te worden. De liedjes moeten om te beginnen ouder zijn dan algemeen wordt aangenomen. Dan mag het in zijn tijd de grootste hit zijn geweest, als er toch geen oudere versie bestaat dan die waarmee de song van meet af aan geassocieerd werd, is dat hier een schoon excuus om straal te negeren. Het heet hier niet voor niets The Originals.

Echter, de schijnwerper mag dan gericht zijn op wat vooraf ging, tegelijk wordt ook de hele cover-invalshoek in zijn caleidoscopische diversiteit opportunistisch meegegeven. Voorspel, hit en naspel, elke fase heeft belang in functie van de rest. Raket Naar De Maan is minstens even spannend als Mannen Op De Maan.

Liedjes zonder stamboom zijn als bonen in een spons. Die schieten ook wortel maar te kort om in dit bestand mee te tellen. Waar zou het eindigen als zelfs met ingebouwde restrictie de teller blijft doortikken. 11.500 stuks and counting, 't zal gaan zeker.