ACCUEIL | RECHERCHE AVANCÉE | INSTANT PRINT | CONTACT | SE CONNECTER | SERVICE CLIENTELE | LIVRAISON | PAIEMENT
winkelwagen   Caddie

Votre caddie est vide.

 

Tout pour Orchestre:

 
Suivez nous sur Facebook

Suivez nous sur

et ne ratez plus nos nouveautés!

 
Wednesday 2 December 2020

Nous sommes ouvert de 10h.

Avez vous des questions?

Envoyez nous un mail!
Nous vous répondons dès que possible.

Nos heures d'ouverture

 
Qualité garantie

Le label de E-commerce vous garantit que vous pouvez faire du shopping en toute sécurité sur notre site.

En savoir plus...

 
crumb crumb crumb

Hans Noyens, Fokko Oldenhuis: Doen en laten: koordirectie - repetitietechniek

Doen en laten: koordirectie - repetitietechniek. Noyens, Hans; Oldenhuis, Fokko
 
Article

Doen en laten: koordirectie - repetitietechniek

Marque

Hans Noyens, Fokko Oldenhuis

Instrument
Fabriquant Intrada Muziekuitgave
   
En stock! Vous pouvez directement réserver ou faire livrer cet article. No. art. 71279

Nos magasins à Anvers et Louvain
Etat du stock par magasin:
 
directement disponibleAnvers
un à deux jours ouvrablesLouvain

 
17.60
ajouter à votre liste des désiderata
 

Dirigenten Hans Noyens (1963) en Fokko Oldenhuis (1967) hebben jarenlange ervaring met lesgeven aan dirigenten, onder andere bij de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) in Utrecht. Voor Kunstfactor verzorgen zij de coördinatie en inhoudelijke vormgeving van cursussen en opleidingen voor de amateurkoordirigent in Nederland. Vanuit deze achtergrond ontwikkelden zij Doen en Laten В– Repetitietechniek.

Als dirigent moet je veel kunnen. Het functioneren van een dirigent is een combinatie van technische capaciteiten, muzikale intuïtie, intellectuele bagage, persoonlijke karaktereigenschappen, sociale en communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Zet dat alles maar eens op het juiste moment en in de juiste proportie in! In de literatuur over dirigeren is maar weinig geschreven over het structureren van het repetitieproces en over de didactische vaardigheden van de dirigent. Doen en Laten voorziet daarin. Het is specifiek bedoeld voor de koordirigent, maar veel van het beschrevene is voor elke dirigent toepasbaar.

Wat is een goede repetitie? Hoe kun je een repetitie voorbereiden? Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe repeteer je eigenlijk? Hoe leer je een koor een nieuw muziekstuk aan? Hoe los je problemen op die zich voordoen en hoe laat je een koor uiteindelijk muziek maken tijdens een repetitie? Wat zijn de resultaten van een repetitie en wat doe je daar in de volgende repetitie mee? Hoe ontwikkel je als dirigent je koor, en hoe ontwikkel je als dirigent jezelf? Naast een goede dirigeertechniek, is een goede repetitietechniek van groot belang voor het functioneren van elke dirigent. En net als dirigeertechniek is repetitietechniek een combinatie van technische en vakinhoudelijke vaardigheden met een persoonlijke invulling en stijl. Die vaardigheden kun je leren en je eigen maken. Daarvoor is het nodig om inzicht te krijgen in de fases van een repetitieproces, de mogelijkheden van je koorleden en je eigen functioneren.

In Doen en Laten laten we zien hoe je kunt leren om goed te repeteren, op een persoonlijke manier. Het ontwikkelen van een goede repetitietechniek is een stuurbaar proces. Repeteren is een aan te leren vaardigheid, net als lesgeven of autorijden. Doen en Laten is bedoeld voor de dirigent die meer grip wil krijgen op het repetitieproces en het rendement van zijn werk wil doen toenemen. Het boek kan worden gebruikt bij cursussen en opleidingen, en biedt elke dirigent die de wens heeft om zichzelf en zijn ensemble verder te ontwikkelen, bruikbare aanknopingspunten en nuttige inzichten.